T8 - soufles 23qr.nl / koken / T8 - soufles 2
ÿþ Ultraplus schalen Spinaziesoufflé 500 ml. melk, 75 gram bloem, 100 ml. olie, 4 eieren, zout, peper, 100 gram Gruyèrekaas, 200 gram ontdooide en uitgelekte diepvriesspinazie Meet de melk af en de Microplus Maatkan en verhit dit gedurende 11/2 minuut in de magnetron op 750 Watt. Meng apart de bloem, de olie en het zout. Verdun dit mengsel in de kokende melk. Laat nogmaals 11/2 minuut opwarmen in de magnetron. Roer meteen. Voeg er de eieren één voor één aan toe. Tussentijds steeds roeren met de Garde. Doe er de met de Raspmolen geraspte Gruyère door en voeg er tot slot de ontdooide en uitgelekte spinazie aan toe. Laat in een Ultraplus schaal gaar worden in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 40 minuten. Meteen opdienen. Ultra Soufflé 75 gram boter, 150 gram suiker, 3 eieren, 500 gram Httenkèse, 150 ml slagroom, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel maïzena, 1 pakje vanille puddingpoeder (kookbare i.v.m. binden!), 2 appels, boter Splits de eieren. Klop 75 gram gesmolten boter, 150 gram suiker en 3 eierdooiers schuimig. Meng 500 gram Httenkèse, 150 ml slagroom, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel maïzena, 1 pakje vanille puddingpoeder (kookbare ivm. binden!) erdoor. Schil 2 appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine stukjes. Voeg deze bij het mengsel. Sla 3 eiwitten stijf en spatel dit voorzichtig door het mengsel. Doe het mengsel over in de met boter ingevette Ultraplus schaal en bak onafgedekt zo'n 20 minuten op 225°C, magnetron 350 watt, en dan nog 10 minuten zonder de magnetron. Uw Tupperware demonstratrice Rianne Sevat-Koyen Elisabeth van den Boschlaan 8 5706 MN Helmond 0492-543719 10 februari 2006 - 17 - 12/03/2007
Smakelijk eten!